منابع تغذيهای كه وظيفه تأمين برق را در هنگام قطع برق شبكه به عهده دارند، منابع تغذيه اضطراري ناميده میشوند. این منابع بسته به سيستم مورد تغذيه خصوصيات متفاوتی دارند. برخی از منابع برق اضطراری كه از باتری برای توليد انرژی الكتريكی استفاده میكنند فقط قادرند برای مدت محدودی، بسته به مقدار مصرف سيستم مورد تغذيه، برق آن را تأمين نمايند. ولي برخي ديگر قادرند به مدت نامحدودی تا زمان وصل شدن مجدد برق شهر برق اضطراری را تأمين كنند. اين گونه سيستمها دارای موتور مكانيكی و ژنراتورند و تا زمانی كه سوخت موتور مكانيكی تأمين شود میتوانند برق اضطراری را تأمين نمايند.
خصوصيت ديگری كه منابع تغذيه اضطراري را از يكديگر متمايز میكند مدت زمانی است كه طول میكشد تا بعد از قطع برق شبكه برق اضطراری وصل شود. برخی از اين سيستمها قادرند بدون تأخير بعد از قطع برق شهر در عرض چند ميلی ثانيه برق اضطراری را وصل نمايند. اين گونه منابع تغذيه اضطراری، كه معمولاً انرژی خود را از باتری تأمين میكنند، در مكانهايی مانند اتاق عمل، اتاق كامپيوتر، سيستمهاي نظامی و مانند آنها مورد استفاده قرار میگيرند.
در مقابل سيستمهايی كه از موتور مكانيكی و مولد برای توليد برق اضطراری استفاده میكنند، به دليل اينكه موتور مكانيكی براي راهاندازی نيازمند زمان است، وصل برق اضطراری با تأخیر صورت میگیرد. لذا با توجه به خصوصيات و نياز محل مورد استفاده، يكی از اين سيستمها يا تركيبی از هر دو نوع ممكن است استفاده قرار گیرد. در ادامه، انواع منابع برق اضطراری مورد استفاده در سیستمهای مختلف را مورد بررسی قرار میدهیم.
دیدگاه خود را بیان بفرمائید❤